Nieuwsbrieven

De nieuwste staat bovenaan, oudere nieuwsbrieven kun je openen onderaan deze pagina.

View this email in your browser

Welkom bij de laatste nieuwsbrief van 2018!

In deze editie: een update over de verbouwing, belangrijke informatie over betalingen en de lessen, helaas verdrietig nieuws en natuurlijk weer leuke wist-je-datjes!

Als eerste willen we iedereen bedanken voor het begrip rondom de grote verbouwing. Van duisternis tot modder… het komt allemaal op ons pad (letterlijk ;)). Voor sommige nieuwe klanten was dit niet de beste eerste indruk, hopelijk kunnen we dat goedmaken met het resultaat. We zijn enorm blij met de ontstane ruimte en weidsheid. De ‘oude’ lantaarns, deze zijn door onze stagiaires en vrijwilligers geschilderd en door onze elektricien voorzien van nieuwe fittingen, zijn bijna klaar en worden weer opgehangen. Na het bestraten van de parkeerplaats en het terras wordt de oprit ook weer vlak gemaakt met gebroken puin en ook de nieuwe parkeerplaatsen langs de oprit zullen voorzien worden van gebroken puin. De groepshuisvesting is voorzien van een nieuw hek aan de voorkant en daarmee is deze ook zo goed als af.

Achter de schermen wordt er ook hard gewerkt. Administratief gezien is er wat meer werk vanwege het naderende einde van 2018 en veranderingen in 2019 en er wordt gewerkt aan een nieuwe website ter ondersteuning van de lesthema’s. De jaarplanning voor 2019 is grotendeels gemaakt en zal op de nieuwe website gepubliceerd worden. Gedurende het jaar, wanneer bepaalde data voor wedstrijden bekend zijn, kan dit nog aangepast worden. In de nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van de actuele agenda.

Uitnodiging nieuwjaarsborrel

Bij deze nodigen wij jullie graag uit voor onze nieuwjaarsborrel op zaterdag 5 januari 2019. Vanaf 15:00 uur zijn jullie van harte welkom om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

BTW verhoging etc. Informatie m.b.t. betaling

Aankomende maand is het extra belangrijk dat alle lessen etc. die openstaan betaald zijn voor 31 december 2018. De automatische incasso wordt ook gedaan op 28 december 2018. Alles wat voor 31 december 2018 betaald is, heeft nog het huidige tarief. Echter alles wat na 31 december 2018 wordt betaald is het nieuwe tarief, want dan betalen we helaas ook meer BTW.

Het is dus extra belangrijk dat de incasso slaagt. Vooral bij de ING bank gaat dit niet altijd vanzelf, heb je er twijfels over dan kun je nog voor 20 december 2018 je lesgeld pinnen bij de bar. Dit geldt ook voor nog openstaande extra gereden lessen. Wanneer er betalingen niet op tijd binnen zijn, zal de tariefstijging doorberekend worden.

Lessen

De volwassenen lessen zijn weer gegroeid, waardoor we merken dat de inhaalplekken wat schaarser worden. Jullie mogen vanaf nu twee inhaallessen gebruiken voor één buitenrit (mits niveau passend ;)). De ritten in de winter zijn voor ruiters van F6 niveau of hoger en als het weer mooier wordt gaan we ook ritten maken met minder ervaren ruiters of beginners met een vrijwilliger die meeloopt met het paard. De eerstvolgende buitenrit is 20 januari.

Op maandagavond 14 januari gaat er weer een kennismakingscursus voor volwassenen van start. Op dinsdagavond is er om 21:00 uur een les bijgekomen voor beginnende/herintredende volwassenen.
Op donderdagavond gaat per 10 januari de vervolgcursus grondwerk beginnen en per 14 januari weer een nieuwe basiscursus grondwerk.

Er zijn helaas nog niet voldoende aanmeldingen voor een nieuwe opfriscursus. Ruiters die herintreden kunnen een privéles rijden of dinsdag om 21 uur in de groepsles meedoen.

Wanneer er voldoende animo is vanuit beginnende tieners (13 t/m 17 jaar), zal daar ook een kennismakingscursus voor gepland worden. Op dit moment hebben wij daar ook nog te weinig aanmeldingen voor. Er kan natuurlijk altijd een privéles worden afgesproken.

Wij hebben een YouTube kanaal waar we ook educatieve filmpjes delen. Wordt abonnee en blijf op de hoogte…
Eigen wijsheid by Bert ten Berge:

"RIJBAAN, want een bak is voor de kat".

Feestdagen

Kan je niet op de dag en tijd waarnaar jouw les verplaatst is, stuur dan even een mailtje met dagen waarop je wel kan. Dan kunnen we dat tijdig omplannen.

Het veranderde schema kun je vinden in de vorige nieuwsbrief

Paard in the Picture

Helaas hebben we vorige week dinsdag afscheid genomen van Thuvine. Thuvine verdient zeker wel een plek in deze rubriek, omdat zij een heel speciaal plekje bij ons heeft.

Thuvine heet eigenlijk Twister in haar paspoort. Thuvine was de naam van ‘Duiven’ vroeger en in deze gemeente hadden wij Manege Groessen voordat we terug naar Utrecht verhuisden. Thuvine is al eerder bij ons gekomen en eigenlijk zou Lizzy met haar gaan rijden. Echter bleek zij het in de manege zo goed te doen dat er weinig tijd voor Lizzy over bleef. Thuvine was heel veelzijdig, superbraaf in het bos voorop, springen, dressuur en voltige. Zij is vanaf het begin bij ons en heeft echt een steentje bijgedragen aan de groei van de manege. Helaas bleek zij een blessure te hebben waar ze nooit meer pijnvrij mee zou kunnen leven. Helaas dus geen pensioen op de wei en ook geen mogelijkheid meer om een veulentje van haar te fokken.
Zij heeft veel ruiters de beginselen van het paardrijden geleerd en de barrage met springen was haar favoriet. Op buitenrit liep ze graag voorop, heel wat uren hebben we ruiters door de bossen begeleid. En we gaan haar enorm missen!

Vrijwilligers in het zonnetje

Er is een groot aantal vrijwilligers wat zich inzet voor de manege. Vrijwilligers kom je tegen bij de bar, met het helpen poetsen en opzadelen en natuurlijk tijdens evenementen. Wij zijn erg blij dat zij tijd vrij maken om de manege te helpen en ook via deze weg willen wij ze bedanken voor de inzet afgelopen jaar. Zonder deze hulp zou de manege niet goed kunnen functioneren.

Wist je dat…

Er drie nieuwe paarden bij zijn gekomen?

Je op donderdag- en vrijdagochtend ook privéles kunt nemen?

Er leerzame filmpjes op ons YouTube kanaal staan?

Er wel eens een broertje vergeten wordt?

Elten iedere ochtend met Elmo speelt?

Hiawatha en Herbie ook vaak samen spelen?

U.S.R. Hippeia op 2 januari haar eerste lesavond heeft bij ons?

De bingo weer een groot succes was?

Spirit oorspronkelijk uit Hongarije komt?

De agenda van de komende weken:

Zaterdag 5 januari - Nieuwjaarsborrel

Zondag 13 januari - Oefen je F proef

Zondag 20 januari - Buitenrit vertrek 11 uur

Zondag 27 januari - F proeven

Zondag 10 februari - Vaardigheid, Oefenspringen en Relais springen

Zondag 17 februari - Buitenrit vertrek 11 uur

Zondag 24 februari - F proeven

Vrijdag 1 maart - Carnavalsactiviteiten: kinderbingo, volwassenenbingo en carnavalsfeestje

Zondag 3 maart - Open Dag!

Bekijk de gehele agenda hier
Ruiterlijke groet,
Thijs en Lizzy


Manege 't Hoogt

Gageldijk 103a
3566 MH Utrecht
E-mail: info@manegethoogt.nl
Telefonisch bereikbaar:
maandag t/m vrijdag tussen 10:00 uur en 11:00 uur op 06-52200715.
Like ons op Facebook en blijf op de hoogte!
Bekijk de website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Oud nieuws