De personen achter Manege 't Hoogt zijn wij, Thijs en Lizzy.

Onze geschiedenis begint al in de buurt waar wij zijn opgegroeid, Utrecht Zuilen. Daar waren wij praktisch buren. Echter zijn wij elkaar als kind weinig tegen gekomen, want als kind is 10 jaar leeftijdsverschil best groot. Onze liefde voor paarden is bij Manege 't Hoogt aangewakkerd. Bert ten Berge heeft ons naast het rijden heel veel horsemanship bijgebracht, waar wij jullie hopelijk ook weer veel van mee mogen geven.
In onze studententijd hebben wij veel tijd doorgebracht bij de Utrechtse Studenten Ruitervereniging Hippeia. Thijs heeft Diergeneeskunde gestudeerd en Lizzy Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Thijs verzorgt al vanaf zijn tienerjaren rijlessen (want 'toen' kon dat nog ;-)) en heeft in 2008 zijn ORUN diploma behaald. Naast het lesgeven is hij jaren bedrijfsleider geweest van een ruitersportzaak. Daarna is hij een aantal jaren succesvol bedrijfsleider geweest van een manege in Velsen-Zuid en een manege in Amersfoort.

Lizzy is via haar studie in de gehandicaptenzorg gaan werken. Na het afstuderen en een aantal jaren werkervaring heeft zij het roer omgegooid en is ze een jaar intercedente geweest. Hierna bleek toch de liefde voor de viervoeters en het werk daaromheen te gaan winnen. Via een baantje achter de bar op een manege in Soest is zij de MMI opleiding van de FNRS gaan volgen en heeft ook zij haar instructeursdiploma behaald. Een aantal jaren heeft zij rijlessen verzorgd voor maneges in Soest, Amersfoort en Austerlitz, waarna zij haar eigen bedrijf begin 2015 is begonnen. Met een paar pony's is ze begonnen en dat is zo bevallen dat wij dit samen graag op een eigen accommodatie voort wilden zetten.

Na een zoektocht van meerdere maanden hebben wij Manege Groessen gekocht met het idee om hier oud te worden. In twee jaar tijd hebben we van een leegstaand manegeterrein een bloeiend manegebedrijf gemaakt.

Ongepland kwam Manege 't Hoogt op ons pad...


Milou