Het team

De personen achter Manege 't Hoogt zijn wij, Thijs en Lizzy. Binnenkort zijn we niet meer met z'n tweeën en wordt ons team uitgebreid. Lees onderaan verder.

Onze geschiedenis begint al in de buurt waar wij zijn opgegroeid, Utrecht Zuilen. Daar waren wij praktisch buren. Echter zijn wij elkaar als kind weinig tegen gekomen, want als kind is 10 jaar leeftijdsverschil best groot. Onze liefde voor paarden is bij Manege 't Hoogt aangewakkerd. Bert ten Berge heeft ons naast het rijden heel veel horsemanship bijgebracht, waar wij jullie hopelijk ook weer veel van mee mogen geven.
In onze studententijd hebben wij veel tijd doorgebracht bij de Utrechtse Studenten Ruitervereniging Hippeia. Thijs heeft Diergeneeskunde gestudeerd en Lizzy Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Thijs verzorgt al vanaf zijn tienerjaren rijlessen (want 'toen' kon dat nog ;-)) en heeft in 2008 zijn ORUN diploma behaald. Naast het lesgeven is hij jaren bedrijfsleider geweest van een ruitersportzaak. Daarna is hij een aantal jaren succesvol bedrijfsleider geweest van een manege in Velsen-Zuid en een manege in Amersfoort.

Lizzy is via haar studie in de gehandicaptenzorg gaan werken. Na het afstuderen en een aantal jaren werkervaring heeft zij het roer omgegooid en is ze een jaar intercedente geweest. Hierna bleek toch de liefde voor de viervoeters en het werk daaromheen te gaan winnen. Via een baantje achter de bar op een manege in Soest is zij de MMI opleiding van de FNRS gaan volgen en heeft ook zij haar instructeursdiploma behaald. Een aantal jaren heeft zij rijlessen verzorgd voor maneges in Soest, Amersfoort en Austerlitz, waarna zij haar eigen bedrijf begin 2015 is begonnen. Met een paar pony's is ze begonnen en dat is zo bevallen dat wij dit samen graag op een eigen accommodatie voort wilden zetten.

Na een zoektocht van meerdere maanden hebben wij Manege Groessen gekocht met het idee om hier oud te worden. In twee jaar tijd hebben we van een leegstaand manegeterrein een bloeiend manegebedrijf gemaakt.

Ongepland kwam eind 2017 Manege 't Hoogt op ons pad...


Milou


Annemarie

 

Hallo mijn naam is Annemarie ten Tije, ben getrouwd en woon samen met mijn man Frans en onze 3 honden Ayla (labrador), Anne (dalmatiër) en Donna (border collie) in Loosdrecht.

 

Heb als echt paardenmeisje met passie voor paarden en pony’s van mijn hobby mijn beroep gemaakt. De Instructeurs opleiding in Deurne gevolgd en inmiddels al ruim 30 jaar met veel plezier werkzaam als Instructrice!

 

 Ook in de wedstrijdsport fanatiek en regelmatig op wedstrijd en heb meerdere paarden in de dressuursport uitgebracht in de Z-dressuur en hoger.

 

Door altijd al enorm veel interesse te hebben gehad in gedrag van mensen en paarden de opleiding Gedragstrainer gevolgd bij Annemarie v/d Toorn en inmiddels ook gediplomeerd Instructrice Paard en Gedrag.

 

 In mijn lessen help ik en leer ik  bewuster, met meer plezier en veiliger om te gaan met paarden en pony’s, door meer kennis van natuurlijk gedrag en gebruik lichaamstaal. Voor mij altijd geweldig om de samenwerking en het plezier te zien verbeteren waardoor mijn motto met minder hulpen een betere samenwerking iedere keer weer mooi is als dat gebeurt.

 

Ik zie je graag bij Manege ’t Hoogt; de leukste en gezelligste Manege van  Utrecht!

 

Marian

 

Mijn naam is Marian Werner.

 

 

 

Vanaf mijn 6de rijd ik paard. Natuurlijk in de loop van de jaren bij verschillende maneges. Pas in 2004 deed de gelegenheid zich voor een paard van een manege te kopen. Mijn paard heet Shanti. Met haar heb ik veel kinderen geholpen bij het leren ponyrijden en heb hen geholpen met de eerste dressuur- en springvaardigheidsproefjes.

 

 

 

Ik ben oefentherapeut Cesar en lid van het landelijk netwerk ‘Hippische sportoefentherapie’. Hiermee hebben wij ruiterbalans-trainingen, ruiterfit-trainingen en valtrainingen ontwikkeld. Daarnaast behandelen we mensen individueel met een gericht hulpvraag. Dit kan een fysieke klacht zijn of een vraag over balans. Soms is het handig eerst een behandeling in mijn praktijk in De Meern te geven, maar we eindigen altijd te paard.

 

 

 

Oefentherapie en paardrijden combineert voor mij twee dingen die ik leuk vind. Ik heb in mijn opleiding oefentherapie geleerd bewegingspatronen van mensen te beoordelen en aan te passen. Door mijn eigen rijervaring kan ik dit toepassen op mijzelf en kan dit overbrengen op anderen. Daarbij heb ik mijn instructie bevoegdheid behaald en heb geleerd manege lessen te geven.

 

 

 

Shanti is inmiddels met ‘pensioen’, we maken nog wel leuke buitenritten. Omdat ik het dressuurmatig rijden miste, ben ik op zoek gegaan naar een kleinschalige en gezellige manege, waarin er voldoende ruimte is voor persoonlijk contact. Bij manege ’t Hoogt heb ik dit gevonden. Ik vind het leuk om hier les te geven en onderdeel uit te maken van en team waarin we gebruik maken van de kwaliteiten van elkaar.