Beginnende ruiters

Voor de kinderen vanaf 8 jaar hebben we speciale beginnerslessen. In deze lessen wordt de omgang en verzorging gecombineerd met het rijden. De voortgang wordt bijgehouden middels een kaart waar ze krullen krijgen op het aantal hoefijzers achter de vaardigheden. Wanneer de kaart vol is stromen ze door naar een volgende kaart.  Er zijn 5 kaarten: groen, blauw, wit, rood en oranje. Middels de kaarten kan ieder kind op het eigen tempo leren.

 

De kaarten groen, blauw en wit worden gecombineerd met voltige om de kinderen vertrouwd en vrij te maken op de pony.

 

Vanaf de rode kaart komen de kinderen een half uur vooraf om zelf de pony te verzorgen en gaan ze een uur met de praktijk aan de gang. Na de oranje kaart stromen ze door naar een groepsles en kunnen ze verder met de F1 van de ruiteropleiding wat in het ruiterpaspoort wordt bijgehouden.

 

Beginnende volwassenen en oudere jeugd kunnen privélessen rijden en met de algemene poets- en opzadelles meedoen. Bij voldoende belangstelling kan er ook worden deelgenomen aan de starterscursus. Dit zijn 7 wekelijks opeenvolgende lessen waarin de volwassen ruiter wordt voorbereid op de beginners groepsles. De starterscursus kost 125 euro. Gemiste lessen van de starterscursus kunnen niet worden ingehaald.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.