Kledingvoorschriften

Beginnende ruiters

Wanneer je je eerste lessen hebt hoef je echt nog niets aan te schaffen. Bij de voltige is sportkleding en sportschoenen voldoende. Wij hebben ook laarzen en een cap te leen voor je. Zo kun je eerst ervaren hoe het is, zonder dat je gelijk extra kosten maakt.

 

Engels rijden

Bij het reguliere paardrijden draag je een paardrijbroek. Je draagt paardrijlaarzen of jodhpurs met chaps. Deze hebben een gladde zool en een hakje om te voorkomen dat je voet vast komt te zitten in de beugel.

 

Norm veiligheidscap

De bekendste norm is VG1 01.040 2014-12, beter bekend als de VG-1 norm. Caps die geproduceerd zijn tot eind 2014, moeten voldoen aan de norm EN1384:2012. Deze norm is tijdelijk vervangen door de VG1. Voor de VG1-norm moeten caps een zwaardere test doorstaan op sterkte van de riempjes en sluitingen, weerstand, stabiliteit en natuurlijk schokabsorptie. Uiteindelijk wordt de VG1 weer vervangen door een nieuwe EN1384-norm. Caps die gemaakt zijn vóór eind 2014 (de productiedatum moet in je cap staan) en voldoen aan de norm EN1384:2012 zijn nog steeds veilig. Je mag daar dus gewoon mee rijden.

 

Helaas hebben sommige winkels jouw veiligheid niet als Hoofdzaak, informeer daarom even bij ons waar je het beste terecht kunt voor een veiligheidscap met een goede pasvorm!

 

Sieraden en (lange) oorbellen mogen thuis blijven, haren horen vast in een staart of vlecht.

Tijdens het rijden mag je geen wapperende losse kleding aan, een vest laat je niet open maar maak je dicht. Doe een trui met een col aan, in plaats van een sjaal (die los kan gaan) om.