Kledingvoorschriften

Beginnende ruiters

Wanneer je je eerste lessen hebt hoef je echt nog niets aan te schaffen. Bij de voltige is sportkleding en sportschoenen voldoende. Wij hebben ook laarzen en een cap te leen voor je. Zo kun je eerst ervaren hoe het is, zonder dat je gelijk extra kosten maakt.

 

Engels rijden

Bij het reguliere paardrijden draag je een paardrijbroek. Je draagt paardrijlaarzen of jodhpurs met chaps. Deze hebben een gladde zool en een hakje om te voorkomen dat je voet vast komt te zitten in de beugel.

Een goedgekeurde veiligheidscap met de VG.1 normering of het CE/EN 1384 keurmerk. Bij de Decathlon worden caps verkocht die niet aan deze eisen voldoen en hiermee mag er bij ons dus niet gereden worden.

Sieraden en (lange) oorbellen mogen thuis blijven, haren horen vast in een staart of vlecht.

Tijdens het rijden mag je geen wapperende losse kleding aan, een vest laat je niet open maar maak je dicht. Doe een trui met een col aan, in plaats van een sjaal (die los kan gaan) om.

 

Voltige

Voor voltige is sportkleding voldoende. Wanneer je wekelijks aan de slag gaat raden we voltiogeschoentjes (of turnschoentjes) aan en een voltigebroek. Hiermee kun je fijn bewegen. Doe je schoentjes alleen aan in de rijbaan, anders slijten ze erg snel.