Springles

In de reguliere lessen komt het thema springen regelmatig langs. Voor gevorderde ruiters die graag springen is het mogelijk een tweede lesabonnement te rijden in de springles.

In de springles ligt de aandacht volledig op het springen, iedere week is er een ander onderwerp aan bod en staan de sprongen anders. Voor de eerste les zorg je eerst voor je paard en daarna leg je gezamenlijk het materiaal klaar. Na afloop wordt er door de laatste les ook gezamenlijk opgeruimd.

 

Op dinsdagavond om 19:00 uur is de springles.

Het kost je een tweede lesabonnement per maand via automatische incasso. Springlessen kunnen helaas niet worden ingehaald.

 

Uiteraard kun je een losse les meerijden (max. 3) om te ervaren of het je wat lijkt!


Uitleg springwedstrijden

Letterspringen

In de rijbaan staan diverse hindernissen. Binnen één minuut spring je er zoveel mogelijk, je mag dus een heel eigen parcours rijden en verkeerd rijden kan niet! Voor iedere hindernis krijg je een letter deze staat op een staander vermeld. Met de letters die je hebt verzameld, probeer je een zo lang mogelijk woord te maken. Degene met het langste woord is de winnaar of winnares.

Wat is een relais parcours?

Een relais parcours rijd je met z'n tweeën. Het doel is twee maal het parcours te springen (ieder één keer). Samen met je teamgenoot sta je in een vakje van balken in de hoek van de rijbaan, de tijd gaat lopen zodra je teamgenoot het vakje verlaat. Wanneer hij een fout maakt, bijvoorbeeld weigert, moet hij terug naar jullie vakje. Eenmaal in het vakje mag jij vertrekken en spring je de hindernis waar je teamgenoot weigerde. Maak iij echter een fout, dan rijd jij terug naar het vakje en mag je teamgenoot weer verder. Hebben jullie het parcours twee maal gereden dan stopt de tijd wanneer jullie beiden weer in het vakje terug zijn.