Wedstrijdteam


Het wedstrijdteam is een team van fanatieke wedstrijdruiters met de manegepony's en -paarden. Zij rijden twee lessen per week, één reguliere les en een wedstrijdgerichte les op dezelfde pony (of paard).

Maandelijks rijden zij, ieder op het eigen niveau, een dressuurwedstrijd. Voor ruiters met springambities kan er ook gesprongen en gecrosst worden, echter gaan hier wel maanden en soms jaren van training aan vooraf.

 

Met het wedstrijdteam willen wij de mogelijkheid bieden aan ruiters zonder eigen paard om toch met een manegepony of -paard aan wedstrijden deel te nemen en als combinatie hierin te groeien.

 

Het wedstrijdteam heeft jaarlijks een selectiemoment waar iedereen, die bij ons een lesabonnement heeft, zich voor op kan geven. Wel zijn er aan wedstrijden kosten verbonden.

 

Met de vernieuwde ruiteropleiding Zilver kun je op dit moment t/m L2 proeven met je ruiterpaspoort starten, dit kan dus zonder startkaart. De ruiteropleiding goud is nog in ontwikkeling.

 

Wanneer je (als je daar aan toe bent en) de overstap wil maken naar een startkaart en ook KNHS wedstrijden gaat rijden dan is het goed om op de website van de KNHS eens te bekijken wat dat kost. 

 

Op 4 november rijden we de eerste selectie hier in Utrecht, je kunt je opgeven vanaf F3 niveau. Inschrijven kan op het mededelingenbord. 

Die dag lever je een motivatiebrief in en rijd je de zitcompetitieproef. Een onafhankelijk jurylid, zij is ook instructrice, verzorgd de selectie. Zij kent jullie niet dus schrijf in maximaal één A4 tje helder op wie je bent en waarom jij geselecteerd zou moeten worden. 

 

Wanneer je geselecteerd wordt, rijd je op zaterdagochtend je wedstrijdteamles. Op een andere dag in de week rijd je je reguliere les. 

Je krijgt twee lesabonnementen die je via automatische incasso betaald. (studentenkorting is hierbij niet van toepassing) De proeven en wedstrijden zitten daar niet bij in, deze kosten komen erbij. Daarbij schaf je ook een wedstrijdteamjas aan. Deze zal rond de 50 euro kosten.

 

Je bent verzekerd van een plekje bij de F proeven.